Groene golven voor de fietser, brede fietspaden, combi fiets-trein, gezondheid centraal stellen

Waren een aantal suggesties die werden gedaan op de bijeenkomst van de PvdA statenfractie in het Provinciehuis op vrijdagmiddag 18 maart 2016. Het ging om reacties op te halen bij de aanwezigen voor de behandeling van de Provinciale Fietsnota. PvdA wethouders, raadsleden, leden, maar ook leden van de Fietsersbond waren aanwezig.

Erik van Tetteroo (Rijk) gaf een presentatie over dat fiets-trein combi essentieel is voor sterke en concurrerende stedelijke regio's. Meer dan 80% van de bevolking woont inmiddels in steden. Met als gevolg een enorme toename van mobilitiet. Door de electrische fiets heeft het gebruik van de fiets een hoge vlucht genomen. Ook onder jongeren.
De gezondheid moet centraal staan bij het fietsgebruik. Omdat auto's steeds schoner gaan worden, vervalt straks het argument van vervuiling.
Goed verzorgde en veilige fietssystemen zijn nodig. Met brede fietspaden.
Als je de focus op de fiets legt dan krijg je compacte steden, als je de auto centraal stelt dan krijg je veel kale vlakten.
De fiets is het werkelijke vervoer van deur tot deur.
Infra en ruimtelijke ordening zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Aletta Koster van Royal Hask Koning vertelde dat we toegaan naar vehicles. De vormgeving van fietsen, auto's en scooters zullen naar elkaar toegroeien. Overdekte fietsen, brede fietsen, etc. Nodig is het om snelheidsgebieden te maken: gebieden waar je hard mag rijden - met wat voor vehicle dan ook - en zacht moet rijden.
OV e-biken moeten veel meer ingezet gaan worden, als aanvulling op de trein.
De provincie zou ook meer de steden in moeten trekken, wat de voorzieningen en infra betreft, om gemeenten te ondersteunen.





Reacties

Populaire posts van deze blog

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar