SMART CITY: Gegevens koppelen en delen voor onderhoud stad en watermanagement, geen fysiek stadhuis meer ...




























Steeds meer wordt mogelijk met data om tot een leefbare stad te komen door innovatie, zoals dat mooi heet. Zo houden digitale systemen het onderhoud van straten en objecten in de gaten, en water- en rioolsystemen, zodat je ieder moment kunt kijken wat de stand van zaken is.
Dit soort ideeen, zaken en bedrijven die daarmee werken waren woensdagmiddag 23 maart 2016, vanaf 15.30 uur aanwezig in het Onderwijsmuseum en een aantal gaf een presentatie. Steeds meer worden samenwerkingsverbanden gezocht op tot nieuwe oplossingen te komen voor problemen.

Zo waren er presentaties van het A.S. ziekenhuis (op afstand kontakt hebben en gesprekken voeren om eenzaamheid tegen te gaan, betere naalden die geen pijn doen bij prikken, robots, etc.), van een Delfts bedrijf Peeks (verzorgt reductie van energiekosten), Micro Soft die met allerlei projecten bezig is (gemeente Molenaar heeft geen fysiek stadhuis meer; Breda heeft een Smart waterhuishoudingsysteem; Utrecht heeft Smart datasystemen die de openbare ruimte beter maakt (stoplichten afstellen, parkeren en energiearme voorzieningen).


Reacties

Populaire posts van deze blog

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar