Fietsplan Provincie: vaker en verder fietsen, fietsveiligheid, innovatieve en energieneutrale fietspaden


Op 16 februari 2016 heeft het college van Gedeputeerde Staten ingestemd met het nieuwe Fietsplan 'Samen verder fietsen'. In dit plan maakt de provincie keuzes voor de provinciale inzet ten aanzien van fietsgebruik in Zuid-Holland voor de periode 2016 tot 2025. Naast het fietsplan – dat in overleg met mede-overheden, belangenorganisaties, kennisinstellingen, bedrijven en inwoners werd opgesteld – stemden Gedeputeerde Staten ook in met het Plan van Aanpak Uitvoeringsagenda Fiets. Hierin staat hoe de provincie samen met externe partners de komende periode met de uitwerking en uitvoering van het Fietsplan aan de slag gaat.

Best bereikbare provincie
“Zuid-Holland wil de best bereikbare provincie zijn, ook per fiets”. Het is - juist in deze drukke provincie - een belangrijk vervoersmiddel om van A naar B te komen. Niet alleen van deur tot deur, maar ook bijvoorbeeld via een overstap op bus, trein of auto. Daarbij is fietsen ook gezond, goed voor het milieu en fijn om te doen.
Uit het Fietsplan zijn drie ambities voortgekomen: vaker en verder fietsen, fietsveiligheid, innovatieve en energieneutrale fietspaden.

Inzet provincie
Net als andere weggebruikers moeten fietsers vlot en veilig van A naar B kunnen, naar school, werk en recreatieve bestemmingen. Dit doet de provincie door bestaande en nieuwe infrastructuur slimmer en beter te gebruiken en dit vervoer schoner te maken. In het nieuwe fietsplan ligt voor de provinciale inzet de focus op:

    optimalisatie fietsnetwerken voor fietsen van A naar B en recreatief fietsen
    fiets in de keten (aansluiting tussen auto, OV, fiets, wandelen)
    innovatieve, energieneutrale fietspaden


Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar