Tweede editie dubbel vriendschapsconcert Dordrecht-Varna succesvol verlopen


In het weekend van 26 en 27 juni 2021 vond in Dordrecht en haar zusterstad Varna in Bulgarije een dubbel vriendschapsconcert plaats. Op de avond van vrijdag 25 juni 2021beet Varna het spits af met een ruim 2 uur durend dance-concert binnen het kader van het Varna Summer Festival. De Bulgaarse DJ Producer Chillov en de internationaal bekende Nederlandse trance DJ Producer Robert Nickson bouwden samen een prachtig feestje. Een dag later, op zaterdag 26 juni in de avond, volgde het concert ‘The Voyager’ in Dordrecht. 

Tijdens dit concert, georganiseerd binnen het kader van het Bachfestival Dordrecht, ging de muziek van Johan Sebastian Bach op reis langs verschillende muziekstijlen, culminerend in twee elektronische versies van de Prelude en Fuga in C, van respectievelijk de internationaal bekende Britse trance DJ Producer Solarstone en aanstormend DJ Producer talent TimoNoize (Barendrecht/ Rotterdam). Via de livestream konden beide concerten ook door publiek uit elkaars stad bekeken worden. Met de twee concerten werd de vriendschapsband tussen Dordrecht en Varna, die dit jaar al 20 jaar bestaat, gevierd.

Het dubbele vriendschapsconcert in het kader van de stedenband Dordrecht-Varna was het tweede in haar soort. In 2018 werd het eerste vriendschapsconcert georganiseerd. Na het succes van die editie, waar vanuit Dordrecht ‘Phil Young’, het jongerenorkest van de DPHO betrokken was, werd besloten van het dubbele vriendschapsconcert een terugkerende traditie te maken. Nu ook de tweede editie succesvol is verlopen, kan een derde editie in de toekomst niet uitblijven.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"