Fraaie nieuwe woningen en appartementen in Bonifatiuskerk in de Wijnstraat, met ruim binnenterrein met groen en wellicht koffiebarretje


In de Bonifatiuskerk in de Wijnstraat komen woningen en appartementen. Deze voormalige R.K. kerk ondergaat een hele metamorfose. 

Dinsdagmiddag 22 juni 2021 mocht ik, met andere raads/commissieleden, een kijkje nemen bij de werkzaamheden. De ontwikkelaar van Bonifatius Ontwikkeling gaf tekst en uitleg. Het is nu nog een rommeltje maar het wordt prachtig, met een ruim binnenterrein. Met daarin mogelijk veel groen en een koffiebarretje. De pilaren worden gehandhaafd, de woningen worden eromheen gebouwd. 

Ook de glas-in-lood ramen worden gespaard en opgeknapt en ook de kruisweg beelden aan de muren worden opgeknapt en opgenomen in de nieuwbouw. De ontwikkelaar vertelde dat hij het gevoel om deze kerk te verbouwen heel belangrijk vindt.

De woningen worden nog wel aan het gas aangesloten. Andere opties zijn niet mogelijk op deze locatie en ook niet omdat het een Rijksmonument is. Verder worden de woningen zo goed mogelijk duurzaam gemaakt.

De ontwikkelaar is heel enthousiast en vindt het heel bijzonder dit te doen. Er komt ook een soort parkeergarage, inpandig. Je rijdt je auto naar binnen en de auto verdwijnt automatisch naar boven. En als je hem weer nodig hebt, dan komt de auto naar beneden met zijn neus naar voren. Je kunt zo wegrijden. 

Ik ben heel benieuwd. Volgend jaar zomer hoopt men de nieuwe woningen en appartementen te kunnen opleveren...

(Onderste foto uit artikel AD/DE DORDTENAAR van 21 juli 2020, van Foto Stijl Architectuur)

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"