Zonnige opening van het Jubileumweekend De Kleine Rug




Zaterdagmiddag 18 mei 2019 was de feestelijke start van het Jubileumweekend van het NIVON natuurvriendenhuis De Kleine Rug. Het was een heerlijke zonnige dag.

Zo rond kwart voor twee heette ik iedereen van harte welkom. De Kleine Rug bestaat 50 jaar en zal zeker nog eens 50 jaar bestaan. Met plannen voor nieuwe huisjes, meer cursussen, arrangementen, kampeermogelijkheden ook in de winter, vergaderruimte, etc.
De Kleine Rug behoort tot de kleine huizen van het NIVON, met 33 bedden in het huis.

Wethouder Marco Stam vertelde dat hij vroeger als klein jongetje vaak met anderen het Wantij overzwommen om stiekem even bij de Kleine Rug te kijken. Ze durfden niet aan land, de zwemtocht op zich was al spannend genoeg.

Er was een tentoonstelling, het eerste boekje met de Geschiedenis van De Kleine Rug overhandigde ik aan de wethouder. Het koor Melange Rood zong op het terras in de grote tuin.

City Outdoor organiseerde voor groepen kinderen allerlei activiteiten, zoals varen met eigen gebouwde vlotten, GPS speurtochten en boogschieten.

Daarna was de grote barbecue voor alle vrijwilligers.
Alle vrijwilligers zorgen ervoor dat mensen op De Kleine Rug kunnen genieten van het water, de groene omgeving en de binnenstad vlakbij.

Zondag 19 mei is de OPEN DAG, van 11 tot 16 uur.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"