Betere bewegwijzering; betaald parkeren tot 20 uur; horeca aan de havens

Dit waren een aantal suggesties die werden geuit tijdens de Themabijeenkomst 'Levendige Binnenstad', die op dinsdagavond 14 mei 2019 werd gehouden in het restaurant van het Stadskantoor.
Het was een thema-avond van de Adviescommissie Bestuur en Middelen.

Buiten de politici was ook Dordrecht Marketing, Museum, Bibelot, de horeca en retail aanwezig.
Platform Ondernemers Binnenstad Dordrecht gaat steeds meer activiteiten ontplooien. Een goede organisatie van de binnenstad en afstemming met winkeliers, horeca en cultureelaanbod  wordt belangrijk gevonden.

Van belang zijn goede gesprekken met bewoners, winkeliers en horecamensen om goede afspraken over geluid en overlast te maken.

Horeca aanbod is goed, wordt steeds beter. Winkelaanbod vindt men minder in de binnenstad. Evenementen en vooral toeristen doen de stad goed, zij zwerven door de stad: winkelen, bezoeken horeca en culturele instellingen. Dordtenaren doen heel gericht aankopen, bij de betreffende winkels. Maar shoppen niet echt, vertelde een onderneemster.

Er was ook de suggestie om de ondernemers in de binnenstad 2 jaar de ruimte te geven om zelf te beschikken wat er nodig is.

Wiite de Withstraat in Rotterdam werd een goed voorbeeld gevonden van een levendige straat. Ik persoonlijk vind ook het Plein in Den Haag een prima voorbeeld. Het bruist...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar