Feestelijke opening en gevarieerd aanbod Bieb in centrum - Mini Moppen Festival voor jongeren op 8 mei 2019




Vrijdagmiddag 3 mei 2019 was de feestelijke opening van de Bibliotheek in het centrum na de verbouwing. Een groep swingende trommelaars was al van verre te horen. Binnen was er een vrolijke sfeer.

Bij de rondleiding met Bart van Aanholt kregen we goed zicht op de nieuwe ontwikkelingen bij de Bieb. Met een aantrekkelijk aanbod dat aansluit op actuele ontwikkelingen slaagt men erin om veel bezoekers en gebruikers - vooral ook kinderen en jongeren - naar binnen te lokken.

De bibliotheek is de oudste van Nederland. De start was in de Wilhelminastraat op een zolderkamer. Ook was de eerste bibliothecaresse in Dordrecht ook de eerste in Nederland: Nel Snouck Hurgronje.
Zij is een Dochter van Dordrecht. Er hangt een fraai getekend portret van haar in de bieb.

Bij de rondleiding kwamen we langs de Workshops voor jongeren om hun passie te ontdekken en te ontwikkelen. Het gaat ook om je veilig voelen, kennis op te doen en de diepte in te gaan. Bij deze Workshops op de dinsdagavonden zijn jongeren aanwezig die al wat verder zijn, en die hun netwerken aanbieden.

Op het Ontwikkelplein kunnen mensen terecht met allerlei vragen over financien, belastingen, over zorg, over ict, over internet bankieren etc. Zo houdt het Vrijwilligershuis er spreekuur voor mensen die op zoek zijn naar een activiteit.

Er wordt veel gedaan om jongeren de bieb in te krijgen, zoals wordt er bijvoorbeeld een Mini Moppen Festival georganiseerd op woensdagmiddag 8 mei. Jongeren die van moppen houden, kunnen dan in boeken de voor hen leukste moppen opzoeken, en die heel goed lezen en leren voordragen. Als je geinteresseerd bent in je onderwerp, wordt het lezen veel aantrekkelijker.

Het DordtLab is er om kinderen creatief te leren omgaan met techniek en te leren programmeren. Een schattig robotje liep er, waar je tegen kon praten. Af en toe zei hij ook iets terug.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar