Worsteling om onze ecologische footprint


Donderdagavond 12 april 2018 was er in het Energiehuis weer een bijeenkomst van 'Tegenlicht'. Op basis van het VPRO televisieprogramma 'Tegenlicht' worden er in het land discussiebijeenkomsten gehouden. Deze keer ging het over de 'Groenmens'.

Hoe groen zijn wij? Hoe kunnen we ons ontworstelen aan de schade die we toebrengen aan onze aarde? Daarover ging het deze avond, o.l.v. Chris van der Meulen.

Het is zo complex, is de grote klacht. Het is zo groots, en dan hebben mensen de natuurlijke neiging om zich maar helemaal af te sluiten en er verder niet over na te denken.

Ook bij de aanwezigen was er groot verschil, de ene doet van alles uitproberen, de ander doet een beetje (kleine stapjes), en nog een aantal relativeert.
Maar velen worstelen met de vraag: wat kan ik bijdragen om mijn ecologische footprint zo klein mogelijk te maken, ofwel helemaal te laten verdwijnen.

Een filmpje werd getoond waarin een gezin ergens buiten hun footprint tot nul hebben gereduceerd. Maar dan ben je er wel heel de dag mee bezig. En in onze drukke levens is dat wat lastig te realiseren.

Acties die je wel kunt gaan doen:
- minder vlees eten
- minder vliegen
- hergebruik van materialen
- zo min mogelijk producten kopen in verpakking
- vooral bedrijven steunen die met goede recyclebare producten komen

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"