Boek 'Dicke in Dordt' overhandigd aan de langst levende Dicke



Dinsdagavond 17 april 2018 hield de Vereniging Oud-Dordrecht haar Algemene Ledenvergadering in de Trinitatiskapel, met speciaal aandacht voor het boek 'Dicke in Dordt' - Een ondernemende familie (19e en 20ste eeuw). Het jaarboek van Oud-Dordrecht.

Het boek werd uitgereikt door Kees Weltevrede (historicus en mede-auteur van het boek) aan de nog langst levende Dicke, mevrouw Dicke-Karsmeijer.

Het boek besteedt aandacht aan de grote familie Dicke in de 19e en 20e eeuw in Dordrecht. Het begon in 1814 met de Duitse immigrant Heinrich Adolph Dicke. Zijn levensmotto: Veel verdienen en weinig uitgeven.
Binnen enkele generaties bouwden de Dickes aan de Prinsenstraat een bloeiend bedrijf op in tabak, koffie, thee en kruidenierswaren.

Daarna kwamen Carel Matthijs Dicke (o.a. gemeenteraadslid en wethouder), Otto Dicke (tekenaar en illustrator van vele boeken), Lenie Dicke (zat in verzet in de oorlog), vier broers Dicke (in de jaren zestig The Dickson Brothers), Jan Dicke (architect).

Vereniging Oud-Dordrecht wil het pand in de Prinsestraat tot een informatiecentrum maken over de familie Dicke.

Vele Dickes waren deze avond aanwezig.
Jan Dicke is mijn oom. Ook mijn neef Jan Dicke en nicht Maaike Dicke waren naar de Trinitatiskapel gekomen. Het was bijzonder leuk om hen weer te zien.

Het boek is te koop in de winkel voor 15,95 euro of te bestellen via publicaties@oud-dordrecht.nl



Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"