Van Spui tot Spoor: gezonde mix van wonen en werken en groen: "een tof gebied om ermee aan de slag te gaan"

Donderdagavond 24 november 2016 was er in het Onderwijsmuseum de bijeenkomst van Stichting De Stad over de nieuwe invulling voor het gebied vanaf Spuiboulevard naar Station: Van Spui tot Spoor. Het is hard nodig dat in dit gebied De Schil iets gebeurt, want de kantorenleegstand is hoog en het ziet er niet bepaald goed uit.
Er is heel weinig vraag naar de oudere kantoren in dit gebied, terwijl ze toch vlak bij station en parkeergarages staan. Kantoorruimte in Crownpoint staat te huur voor 50 euro m2, dat is bizar laag. Er wordt teruggegaan van 170.000 m2 kantoorruimte naar ca. 100.000 m2.
Ook de parkeergarages zijn minder vol, omdat de kantoren verdwijnen.
Het Bestemmingsplan geeft niet voldoende sturing, daarom moet er snel een Ontwikkelvisie komen. Want de andere partijen met bezig hier gaan hun eigen plannen maken en willen daarmee aan de slag. De gemeente verwacht de Ontwikkelvisie in het voorjaar te kunnen aanbieden. De raad kan dan in mei 2017 er een beslissing over nemen.

De verschillende sprekers (zoals Paul Diederen, hoogleraad van TU Eindhoven en Steven Delva van Delva Landscape Architects) willen dat hier vooral mooi stedelijk gebouwd wordt, met een gezonde mix van wonen, werken, groen en water. Zij toonden daar ook voorbeelden bij uit andere steden.

Ook was er veel aandacht voor het verkeer. Mobiliteit moet een veel belangrijkere rol gaan spelen in visies en plannen. Men wil toe naar andere oplossingen voor de 2 parkeergarages aan de Spuiboulevard.

Steven Delva noemde het "een tof gebied om ermee aan de slag te gaan".

De hoogleraar vindt dat je niet moet slopen maar vooral moet transformeren, en een hoogwaardige omgeving rond de gebouwen moet realiseren, zoals een parkachtige omgeving met water.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"