Auto te gast op nieuwe Damplein, fiets krijgt volop de ruimte

Maandagavond 7 november 2016 was er in de Oude School aan de Dubbelsteynlaan West in Dubbeldam de presentatie van de nieuwe inrichting van het Damplein. Deze vernieuwing hangt al jaren in de lucht, maar nu was het dan zover. Een groep vrijwilligers uit Dubbeldam hebben deze plannen samen met ambtenaren vormgegeven. Dit is een nieuwe werkwijze. De bewoners waren tevreden over deze nieuwe werkwijze, vooral omdat het in hun eigen omgeving is. Voor de ambtenaren was deze manier van werken wel wennen, want men aanvankelijk moeilijk inschatten wat bewoners precies bedoelden. Maar men is naar elkaar toegegroeid.

Er komen allemaal donderrode bakstenen, van hoge kwaliteit en veel groen. Deze stenen dienen ook als waterberging. Het is een 30 km gebied, de auto is te gast. Er kunnen tegels gebruikt worden die 30 jaar meegaan, of tegels die 70 jaar meegaan maar duurder zijn.
De kiosks blijven, en krijgen extra ruimte.

Er komt geen beton, dat is weliswaar goedkoper, maar dat vindt men niet mooi.

De kermis en de markt blijven. De fiets krijgt volop de ruimte.

De bewoners zouden ook graag een fraai element willen op het plein, zoals een fontein. Maar dat maakt het allemaal veel duurder. De plannen vallen nu ook al 1,5 ton duurder uit. Er is een budget beschikbaar van 8,5 ton. Men hoopt dat de politiek dit extra geld ter beschikking stelt.

Ook het Vrieseplein is met een nieuwe inrichting bezig, en zou ook graag een fontein willen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"