NLDelta Biesbosch-Haringvliet winnaar van Publieksverkeizing "Het Mooiste Natuurgebied van Nederland"

Samen met NP De Hollandse Duinen is NLDelta Biesbosch-Haringvliet de winnaar van de publieksverkiezing ‘het Mooiste Natuurgebied van Nederland’. Beide natuurgebieden liggen in Zuid-Holland. De uitslag van deze publieksverkiezing werd op 31 oktober 2016 bekendgemaakt in de uitzending van ‘De Wereld Draait Door’. De andere winnaars waren het Waddengebied en de Veluwe.

Gedeputeerde Han Weber (Natuur en Recreatie): “De komende periode gaan we ons samen met de initiatiefnemers inzetten om de ambities voor De Hollandse Duinen en NLDelta Biesbosch-Haringvliet te helpen realiseren. Ik ben er trots op dat we in Zuid-Holland 2 natuurgebieden hebben die van onze inwoners en de vakjury de titel “mooiste natuurgebied van Nederland’ hebben gekregen. Met het enthousiasme, de samenwerking en de prijzen kunnen de gebieden verder worden ontwikkeld en in binnen- en buitenland op de kaart worden gezet."

NLDelta Biesbosch-Haringvliet
NLDelta Biesbosch-Haringvliet kreeg een ‘wildcard’ oftewel de juryprijs. Het is een bijzondere plek in ons land waar je de dynamiek van de rivier en de zee intens kunt ervaren. Hier bouwt de mens al eeuwen aan zijn relatie met het water. Met opgestroopte mouwen hebben we dijken en kastelen gebouwd, molens laten draaien en bagger uitgegraven, maar geven we nu het water en de natuur weer meer de ruimte. De vruchtbare en dynamische delta is een internationaal kruispunt voor mens en dier. Aantrekkelijk voor miljoenen trekvogels en –vissen en vele toeristen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"