RistoVanHarte verzorgt wekelijks weer verse maaltijden in het Sterrenwiel

Vitaal Langer Thuis in Sterrenburg was het motto van de wijkmarkt in het Sterrenwiel in Sterrenburg, op dinsdagmiddag 18 oktober 2016.  Talloze organisaties en initiatieven presenteerden zich aan de bezoekers, die ondanks de regen toch de weg naar het Sterrenwiel hadden gevonden.

De wijkagenten waren er om de mensen erop te attenderen hoe je je huis en omgeving veiliger kunt maken, o.a. via een buurtapp. Ook mensen van de BoodschappenPlusBus waren er. Samen uitgaan is leuker dan alleen. Stichting de Wielborgh en de ANBO afdeling Dordrecht rijden in Dordrecht met de BoodschappenPlusBus. Daarmee kunnen ouderen vanaf 55 jaar er wekelijks op uitgaan om activiteiten te ondernemen, zoals bezoek aan Dordrechts Museum, naar bioscoop of een winkelcentrum in de omgeving.
Sterrenburgers voor Sterrenburgers stond er, die eenzame mensen betrekt bij allerlei activiteiten, en groepsbijeenkomsten.

RistoVanHarte (restaurant met vrijwilligers) verzorgt iedere woensdagavond een zeer betaalbaar vers gekookt 3-gangenmenu, vanaf 18 uur, in het restaurant voor bewoners maar ook voor omwonenden. Door verregaande bezuinigingen kunnen ouderen sinds enige tijd alleen tussen de middag nog lunchen, met een magnetron maaltijd.
Maar dankzij RistoVanHarte komt er weer leven in de brouwerij. De woensdagavonden zitten dan ook weer bomvol, als vanouds. Men hoopt dat Risto zijn activiteiten naar meerdere avonden kan uitbreiden.

Opvallend is dat het Sterrenwiel geen bewonersraad heeft, zeker van belang nu de bezuinigingen tot maatregelen leiden die veel kritiek oproepen.

Ook was er onbegrip voor het feit dat een soort schuurtje achter het Sterrenwiel - waar men altijd (meestal electrische) fietsen stalde - hiervoor niet meer gebruikt mag worden. Nu moeten de fietsen buiten gestald worden onder een afdak.

In het nabij gelegen Cultureel Centrum Sterrenburg worden overdag - maar ook 's avonds - talloze cursussen gegeven, van bridge, bodyform-Pilates, Yoga, Line-dance, handwerken, keramiek tot Biodanza.

Kortom, je hoeft je niet te vervelen in Sterrenburg ...



Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar