Rijk gaat 200 miljoen investeren in betere doorstroming en bereikbaarheid in Zuidelijke Randstand, over weg, over water en met openbaar vervoer

Floor Vermeulen, gedeputeerde provincie Zuid-Holland: “We hebben de ambitie om de best bereikbare provincie te zijn. Dat is belangrijk voor de inwoners die hier wonen en werken en voor de bedrijven die hun producten moeten vervoeren. Met de investeringen van de minister in de A20, de A4 en de A15 via goederencorridors kunnen we onze ambities nog beter waar maken. Samen met de provincie Zeeland starten we een verkenning naar de corridor Rotterdam - Antwerpen. We zijn verheugd over de toezegging van de minister om actief bij te dragen aan dat onderzoek.”

Afspraken
De provincie Zuid-Holland, de Metropoolregio Rotterdam Den Haag en het ministerie van Infrastructuur en Milieu bepalen samen aan de hand van al lopende onderzoeken waaraan de €200 miljoen besteed gaat worden. Hierover maken de partijen in het voorjaar van 2017 afspraken. In dat kader gaan de partijen samen met het Rijk de effecten onderzoeken van de projecten uit het Regionaal Investeringsprogramma.

Rijksinvesteringen
De Rijksinvesteringen zijn opgenomen in het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT), waarover donderdag 13 oktober 2016
afspraken zijn gemaakt. De investeringen zijn gericht op de verbetering van de bereikbaarheid van de Zuidelijke Randstad in brede zin: dus zowel over de weg, over het water als met het openbaar vervoer. Ook zullen de verbindingen met België en Duitsland versterkt worden, wordt innovatie in mobiliteitsvraagstukken gestimuleerd en is er extra geld beschikbaar voor uitbreiding van de fietsenstallingen bij stations.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar