Dromen over Dordrecht: Aftrap Shoutbox op centraal station Dordrecht



Vrijdagmiddag 28 oktober 2016 vond de aftrap plaats van de Shoutbox op centraal station Dordrecht. Mensen konden via een kastje, een box, hun dromen vertellen over Dordrecht. Dit worden dan allemaal filmpjes, die de gemeente gebruikt voor het bundelen van de reacties over de toekomst van Dordrecht.

Met GroenLinks raadslid Kitty Kruger en 2 ambtenaren was ik op het station. Ik was zeer benieuwd of mensen wat zouden zeggen. Dat was inderdaad het geval, maar in het begin vooral niet in de box. Dat was een ander verhaal. Veel mensen kwamen bijna nooit in Dordt, kenden Dordrecht niet. Of gingen alleen even broodje kopen voor de lunch. Of moesten hun trein snel halen. Dat is een nadeel als je bij een station staat. Ook Peter Puik - PvdA raadslid - kwam even langs.

Maar na een tijdje gingen mensen toch wat vertellen. Over Dordrecht waar auto's niet zo hard rijden, over Dordrecht met veel leuke winkels, over vredelievend met elkaar omgaan in Dordrecht.

Ook ging een jongeman vertellen dat er een Starbucks moest komen, dat het nu toch echt tijd werd. Hij had dit idee ook als Idee voor de Stad aangeleverd. Dit idee heeft de PvdA geadopteerd en is ermee al aan de slag gegaan.

Ik heb weer veel mensen gesproken, en vond het leuk om te doen

Maar niet iedereen wilde via "het kastje" iets zeggen. Mensen vertellen face to face veel makkelijker.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar