Muurschilderingen, Markt, Zonnig, Veel groen, Standslandbouw, Sporten, Nieuw wijkontmoetingsplaats

waren een aantal wensen die naarvoren kwamen tijdens de bijeenkomst in de Koloriet, woensdagavond 26 oktober 2016. Deze avond was georganiseerd door DOCK (creatieve ondernemers) en OKBZ (bewonersorganisatie).
De bedoeling was om invulling te geven aan het terrein achter de Patersweg, waar nu korsbalvereniging MOVADO is gevestigd. MOVADO sport daar op een mooi groen vierkant binnenterrein. Maar de gemeente heeft besloten dat MOVADO daar weg moet. MOVADO zoekt nu samenwerking met sportpark Schenkeldijk, met hal.

Voorzitter DOCK - Maarten van Wijk - gaf de opdracht om in 3 groepen uiteen te gaan en zoveel mogelijk met elkaar aan te geven wat men wil met dit terrein, zonder op de financien te letten op dit moment.

Ik zat ook bij een groep, en daar kwamen veel ideeen op. Centraal is het idee om een ontmoetingsplaats te maken, met flexibele invulling. Bijv. 's zomers met zwemmogelijkheid, en 's winters bijv. schaatsen. Veel aandacht voor sport, stadslandbouw, markt/winkeltjes, recreatie, theater.
Men mist een hart in de wijk, een echt wijkcentrum, een wijkontmoetingsplaats.
Voorzitter OKBZ - Arie van Zanten - zag als motto: Heel Krispijn Lacht ...

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar