Dordrecht heeft een HBO maritiem nodig, misschien een dependance van Scheepvaart en Transport College

zei het Havenbedrijf Rotterdam (HbR) bij de presentatie op de boot over het Havenbedrijf, dat ook actief is in Dordrechtse Zeehavengebied. Er wordt veel samengewerkt. Veel zeehavenbedrijven in Dordrecht die willen groeien willen in Dordrecht blijven.

Met de Drechtraad gingen we op bezoek bij de gemeente Rotterdam.

HbR presenteert zich als een duurzame ondernemening. Op mijn vraag dat dat in Dordrecht niet direct tot uiting komt gezien hun kritische houding t.o.v. windmolens in Zeehavengebied. HbR zou toch in gesprek zijn met bedrijven die 3 windmolens hier willen plaatsen. "Je moet wel onderzoek doen naar de juiste manier van plaatsen, en kijken of het past, en eerst herontwikkelen".

HbR was niet zo blij met het Welstandsvrij maken van de WDO gebieden (Westelijke Dordtse Oevers) en gaat nu zelf een Beeld Kwaliteits Kader maken voor deze gebieden. "Het moet er wel goed uitzien".
Net of de Rotterdamse havens er zo goed uitziet en of dat Welstandsvrij niet zou kunnen.

Op Duivelseiland is men bezig een Biomass Centrale te gaan vestigen. De WDO kan dan verbonden worden met de warmtecentrale.

Daarna bezochten we het RDM terrein (innovatie DOCK) in de Heijplaat haven. Dit voormalige Havengebied is nu ingericht voor opleidingen (Technisch Onderwijs Rotterdam, Albedacollege, en Hoge School Rotterdam werken hier samen). Doel is om zoveel mogelijk met bedrijfsleven samen te werken voor het ontwikkelen van nieuwe producten (R&D is zeer kostbaar in bedrijven) en het gebruiken van stageplaatsen. HbR is hier nu zo'n 12 jaar mee bezig en de samenwerking met bedrijfsleven begint nu goed op stoom te raken. Ook in Rotterdam gaat het dus niet van een leien dakje, ook al heeft Rotterdam vele bedrijven op zijn grondgebied.

Daarna gingen we - na een vaartocht door de haven - naar het Stadhuis voor een gesprek met burgemeester Aboutaleb en Rotterdamse raadsleden in de raadzaal
.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Mooie en zonnige Voedselfietstocht om kennis te maken met 'Voedsel van ons Eiland'