Bewoners Indische Buurt Noord bij elkaar in Driesprong

Op woensdagavond 28 september 2016 om te praten over inrichting van hun straten nu de buurt op de schop gaat vanwege nieuwe rioleringen. Heel wat bewoners waren naar deze avond gekomen, die georganiseerd was door het Bewonerscomite Indische Buurt Noord.

Het Bewonerscomite is een aantal jaren geleden ontstaan op initiatief van Jacqueline van Dongen (oud raadslid BVD en nu wethouder in Den Helder), om de overlast van de vele kamerbewoning tegen te gaan. De overlast van kamerbewoning is een heel stuk verbeterd door de gerichte aanpak.

Wensen van bewoners zijn voor een nieuwe inrichting bijv.: delen met andere klinkerbestrating; betere lantarenpalen met duurzame ledverlichting; meer of juist minder parkeerplekken (daarover zijn bewoners verdeeld: "de buurt wordt hier gedomineerd door auto's").

Ook is er veel minder rommel op straat, ook de rommel van bladeren wordt snel opgeruimd. De Wijklijn reageert snel op meldingen. Er zijn op diverse plekken bloembakken gekomen. Eveneens is er een goed kontakt met de wijkagent Andre Klijmij.

Doel is nu om als bewoners een plan op te stellen over de gewenste aanpassingen van hun straten. Dit wordt dan besproken met de gemeente.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar