Provincie en Drechtsteden verbeteren samen bereikbaarheid regio Drechtsteden: A15, A16 en N3.

Gedeputeerde Verkeer en Vervoer Floor Vermeulen van de Provincie Zuid-Holland en portefeuillehouder Bereikbaarheid Hans Tanis van het Drechtstedenbestuur bespraken dinsdag 18 augustus 2015 de bereikbaarheid van de Drechtsteden. Beide bestuurders zien grote meerwaarde in stevige samenwerking.
Zuid-Holland en de Drechtsteden investeren - samen met de Rijksoverheid - in de snelwegen rond de Drechtsteden A15 en A16 en in de N3. Zo overleggen de gesprekspartners over de mogelijke aanleg van spitsstroken op de A15 tussen Papendrecht en Sliedrecht en over een verbeterde doorstroming op diverse knooppunten.

Openbaar vervoer
Er wordt geïnvesteerd in een goede aansluiting van het openbaar vervoer waarbij de bus, waterbus en de MerwedeLingeLijn (trein) op elkaar worden afgestemd in een aansluitende keten. Het laten doorrijden van de MerwedeLingeLijn richting Rotterdam wordt onderzocht.

Intercity's
Provincie en Drechtsteden voeren samen het gesprek over het behoud van de intercity Dordrecht-Breda met Staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en met de NS.

Samenwerking
Provincie en Drechtsteden zien het belang van goede samenwerking op het gebied van verkeer en vervoer. De Drechtsteden zijn een centrale regio in Zuid-Holland en een belangrijke gesprekspartner voor de provincie.

Er wordt veel geklaagd over de bereikbaarheid van Dordrecht en Drechtsteden. Woensdag 2 september 2015 bleek dat weer eens bij ons bezoek van de Drechtraad aan de bedrijven de Verkerkgroep in Zwijndrecht en Boskalis in Papendrecht.



Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar