50Plus Power barst los - krachten worden gebundeld

Er is nu een landelijk Platform 50Plus, een landelijke Twitteraccount en er komt een gesprek met de Tweede Kamer binnenkort.  De oudere werkzoekende laat niet meer met zich sollen en wil werken. Donderdagmiddag 3 september 2015 waren uit het hele land particuliere initiatieven (al of niet verenigd in stichtingen of verenigingen) naar het Energiehuis gekomen om over de situatie van ouderen op de arbeidsmarkt te praten en om de krachten te bundelen.

Want die situatie is ronduit beroerd. Het percentage werkloosheid bij de oudere werknemers blijft hoog t.o.v. andere groepen. Ook nu de economie aantrekt. En nu de AOW leeftijd ook almaar opschuift, komen steeds meer ouderen in de bijstand terecht, zodat het financiele perspectief er niet rooskleuriger op wordt, terwijl men juist wil werken.

PvdA Tweede Kamerlid John Kerstens noemde hen de 'vergeten groep" in de politiek. Maar daar komt ras verandering in. De SER komt binnenkort met een advies.
Het is tijd om de krachten te bundelen. 

Riet Duykers - voorzitter Werkgroep 50Plus Drechtsteden - noemde de positie van de oudere werkzoekende een landelijk probleem. Het is van belang dat vooral de zelforganisaties/initiatieven worden gesteund: blijf netwerken, doe ervaring op, ga stage lopen, doe klussen. Zij ziet ook vooral het belang in van samenwerking, zoals ook met het UWV en gemeente.

Maar vooral: Maak kabaal.

Nou kabaal werd er gemaakt:
Het landelijke platform 50Plus is deze middag opgericht. Landelijk worden nu alle krachten gebundeld om tot een krachtige partner te worden in het overleg met de politiek en om landelijk allerlei activiteiten te steunen om de oudere werknemers te steunen in de strijd voor werk.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar