Prinsjesdag ontbijt Drechtsteden: meer banen, economische groei en investeringen


Zijn nodig en is ook de verwachting voor de Drechtsteden. Tijdens het Prinsjesdag Ontbijt Drechtsteden in het Regiokantoor op woensdagochtend 16 september 2015 schetste burgemeester Brok in hoofdlijnen de Miljoenennota en de gevolgen voor onze regio.

Regio Drechtsteden heeft een sterke maritieme sector, maar volgens Brok kan juist daar de innovatie beter. De werkloosheid blijft achter in onze regio t.o.v. het landelijke. Ook maakte hij zich zorgen over het tekort aan beschutte werkplaatsen. Er is financiele nood bij gemeenten. Het Financieel Dagblad wijdde er een heel artikel aan. Het gaat goed met de start ups, alleen bij het vervolg kan het nogal eens misgaan, omdat de financiering om verder uit te breiden een knelpunt is. Daar moet meer aandacht voor komen, aldus de burgemeester.

Er komt steeds meer vraag naar hoogopgeleide werknemers, terwijl de werkloosheid vooral bij de laagopgeleiden voorkomt. Daar moet je iets mee doen, zei wethouder van de Burgt. Als we niets doen komt een grote groep aan de kant te staan.

De directeur van Da Vinci College vertelde dat juist bij de toeleveranciers de innovatie vandaan komt. De duurzame maakindustrie en opleiding (Duurzaamheidsfabriek) trekken ook studenten uit Rotterdam aan.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar