Basisschool leerlingen kiezen eigen partij, slogan en verkiezingsprogramma in raadzaal Stadhuis

Partij voor de Kinderen; Partij voor Mens en Dier; Partij Bos, Stad en Park; Zorg voor de Stad; Dubbeldamse Hulp Partij waren de nieuwe partijen die de leerlingen van de obs Dubbeldam oprichtten. Met slogans als: Zeg ja tegen de PvdK (Partij voor de Kinderen); Meer natuur minder afval (Partij Bos, Stad en Park); Zorg voor de stad heeft altijd wat (Zorg voor de Stad); Wij bieden hulp aan iedereen in Dordt (Dubbeldamse Hulp Partij).

Deze bijeenkomst met de leerlingen vond donderdagochtend 17 september 2015 plaats in de raadzaal van het Stadhuis. Namens de raad was ik (Jacqueline van den Bergh), Alfred Meijer (SP), en Anet van Bekhoven (GroenLinks) aanwezig.

In het kader van de Week van de Democratie zijn basisscholen deze week te gast in de raadzaal om dit spel van Prodemos te spelen met elkaar.

Als echte raadsleden zaten de leerlingen op de stoelen van de gemeenteraad, en spraken alleen door de (nieuwe) microfoons met elkaar. Iedere partij had een voorzitter, een secretaris, een woordvoerder en partijleden.

Ze moesten ook voorzieningen kiezen in een nieuw te bouwen stad. Ze kozen voor: universiteit, daklozenopvang, Recycling, Verzorgingstehuis en een Ziekenhuis. Daarna volgden: speelplaats, kledingwinkel, politiebureau, brandweer en sporthal.

Vooral het stemmen vonden de leerlingen leuk. De Dubbeldamse leerlingen waren zeer enthousiast. Ook werden veel vragen gesteld aan ons politici.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar