"We moeten onze gezondheid beschermen". Gezonde lucht in Dordrecht en Drechtsteden: Fietsvriendelijk, Milieuzonering binnenstad, schone scooters,meer electrisch vervoer, bescherm onze mensen langs wegen, 80 km A16/A15/N3, schone scheepvaart

Waren de oplossingen van Milieudefensie om te komen tot schone, gezonde lucht in Dordrecht en Drechtsteden. Milieudefensie presenteerde deze oplossingen tijdens het Duurzaamheidscafe in Weizigt op woensdagavond 11 februari 2015.

Veel bewoners waren aanwezig om te vertellen over de ongezonde lucht rondom snelwegen en verkeerswegen. "We moeten onze gezondheid beschermen." Een bewoonster uit Overschie vertelde over de strijd van bewoners om uberhaupt gehoord te worden en om serieus genomen te worden. Langzamer rijden op snelwegen scheelt aanmerkelijk, en men wil dit ook op de ring A16/A15/N3.

Geluidsschermen hebben slechts een beperkt effect, want het roet (meest vervuilend) slaat weer terug neer op de grond. Het afzuigen van filters in tunnels is een kostbare aangelenheid. De filters zijn onderhoudsgevoelig en duur. 80 km zones op de A16/A15/N3 is een Rijksbesluit, maar je kunt als partijen wel aandringen bij Tweede Kamer.

De aanwezige politieke partijen (D66, GroenLinks, SP en PvdA) hebben toegezegd het onderwerp aan te kaarten zowel in Dordrecht als in Drechtsteden.

Wethouder Mirck (Zwijndrecht en lid Drechtstedenbestuur) is bezig met een Plan van Aanpak Schone Lucht in de Drechtsteden.

Vooral de scooters en snorfietsen zijn zeer vervuilend.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar