Rijk en Provincie stortten ieder 10 miljoen euro in Participatiefonds Regionale Ontwikkelingsmaatschappij voor ondersteuning MKB

Het ministerie van Economische Zaken en de provincie Zuid-Holland hebben in Den Haag een intentieverklaring ondertekend. Daarin is afgesproken dat beide partijen zich maximaal zullen inspannen om tijdig het participatiefonds van de Regionale Ontwikkelingsmaatschappij InnovationQuarter van aanvullend kapitaal te voorzien. Ook de Drechtsteden zijn partner hierin.

Het participatiefonds helpt veelbelovende innovatieve MKB-bedrijven in Zuid-Holland aan financiering. Succesvol innoveren is een kostbare zaak. Het participatiefonds van InnovationQuarter (IQ) biedt jonge technologiebedrijven en MKB’ers met groeiplannen in de regio Zuid-Holland durfkapitaal om innovaties naar de markt te brengen.
Toename kapitaalbehoefte

Bij de start van IQ, in 2014, hebben de aandeelhouders het participatiefonds gevuld met €28 miljoen. Met dit geld zijn al in 2014 de eerste investeringen gedaan in innovatieve bedrijven. Meer investeringen worden verwacht, waardoor de kapitaalbehoefte van het fonds toeneemt.

Op basis van ervaringscijfers in andere regio’s heeft Boer & Croon geraamd dat de komende jaren een bedrag van minimaal €100 miljoen nodig is. Het participatiefonds is een revolverend fonds. Dat houdt in dat rendementen terugvloeien in het fonds en beschikbaar zijn voor nieuwe investeringen.
Samen optrekken

Het Ministerie en de provincie hebben afgesproken financieel gelijk op te blijven trekken. Dat wil zeggen dat zij bij aanvullende storting een gelijk bedrag zullen bijdragen aan het participatiefonds. De hoogte van het bedrag wordt afhankelijk gesteld van de daadwerkelijke kapitaalbehoefte van het fonds. De provincie heeft €15 miljoen gereserveerd voor additioneel storting(en) in het participatiefonds. Bij de start van IQ stortten beide partijen ieder €10 miljoen in het participatiefonds.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar