Meer goederenvervoer over Water

De provincie Zuid-Holland zet zich via het samenwerkingsprogramma  Goederenvervoer over Water in voor een slimmere logistiek, een schonere binnenvaart en een sterkere economie in Zuid- Holland. Een zesde van alle beschikbare ruimte in Zuid-Holland bestaat uit water en alleen al de provincie beheert 150 kilometer aan vaarwegen. Die vormen een belangrijke verbinding tussen wereldhaven Rotterdam en vele Europese bestemmingen. Ook zijn er in Zuid-Holland nog eens 50 binnenhavens en 6 containerterminals die ook vervoer over kortere afstanden mogelijk en aantrekkelijk maken. Er is dus een uitstekende basis voor goederenvervoer over water.

De provincie Zuid Holland is van oudsher een transportprovincie, niet in de laatste plaats door de aanwezigheid van de Rotterdamse haven. Het is een verstedelijkte provincie met grote vraag naar goederen en  goederenvervoer. De uitdaging is om de verschillende vormen van vervoer (weg, spoor, water) nog beter op elkaar te laten aansluiten. Ook kan op bestaande én nieuwe bedrijventerreinen nog beter gebruik worden gemaakt van de kracht van goederenvervoer over water.

De komende maanden wordt onderzocht waar de kansen voor bundeling van goederenstromen liggen en op welke wijze samenwerking met het netwerk en de provincie kan bijdragen aan het benutten daarvan. Connekt betrekt samen met de provincie verschillende verladers en vervoerders bij deze verkenning. Bij een positief resultaat is, net als in andere regio’s, het opzetten van een platform ‘New Ways’ een logische vervolgstap.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"