Overhandiging Manifest: Dordrecht Stad Waar Vrouwen Willen Wonen; Op papier is alles goed geregeld, maar in de praktijk is er nog veel ongelijkheidOp Internationale Vrouwendag woensdag 8 maart 2023 was om 16.00 bij de Orange the World 'Tegen Geweld Tegen Vrouwen’-bank in de Joh. De Wittstraat een bijeenkomst. Het Manifest Dordrecht Stad Waar Vrouwen Willen Wonen werd overhandigd aan wethouder Chris van Benschop en GroenLinks Eerste Kamerlid Saskia Kluit.

Het Manifest somt een aantal belangrijke Actiepunten om de positie van vrouwen te verbeteren op het gebied van Bestaanszekerheid, Veiligheid en Diversiteitsbeleid.

Want op papier is alles wel goed geregeld (wet, en regelgeving) maar in de praktijk is er nog veel ongelijkheid. 

Een eigen inkomen hebben, is superbelangrijk. En bij echtscheidingen, opbouwen van pensioen en overlijden partner komen vrouwen vaak in een fors slechtere financiele situatie terecht. Betere voorlichting en meer bewustwording hiervan is een Actiepunt.

Veiligheid op straat, op school, op het werk, en veiligheid binnen het gezin. Voor vrouwen is dit nog lang niet vanzelfsprekend. Dat moet echt veel beter. Veiligheid moet gegarandeerd worden.

En in het Diversiteitsbeleid dat de gemeente gaat opstellen, moet er specifieke aandacht zijn voor Vrouwenrechten en de Actiepunten in het Manifest.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag