Kansen voor waterstof: ook voor huizen, auto's en Chemours


Woensdagavond 22 juni 2022 was er in De Buitenwacht de Algemene Ledenvergadering van de Vereniging Drechtse Energie. Voorafgaand was er - ook toegankelijk voor belangstellenden - een inleiding over de mogelijkheden en kansen van Waterstof. 
'Is Waterstof de Oplossing voor het Klimaatvraagstuk?

Het is een van de oplossingen, vertelde Anne Melchers, programmamanager Waterstof van het Ministerie van Binnenlandse Zaken, in De Buitenwacht. Het kost nog tijd om het steeds beter te ontwikkelen. Vooral na 2030 zullen we er veel profijt van hebben. Het is nu nog duur. Maar dat verandert.

De havens van Rotterdam en Amsterdam zijn er al volop mee aan het experimenteren, ook TaTa Steel en  industrie. Het is veel krachtiger dan de electrische accu's. Het verzorgt duurzame electriciteit. 

Op mijn vraag of waterstof ook veel kan betekenen voor de chemische industrie, zoals bij ons Chemours. Kan er dan veel schoner worden geproduceerd. Volgens Anne is dat zeker het geval. 

In woonwijken zijn er al veel pilots, maar echt effectief zal het pas zijn na 2030. Volume is nu nog beperkt. We moeten vooral meer opslagcapaciteit organiseren, bijvoorbeeld ook in de Noordzee, maar ook in regio's.





Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"