Drukbezochte vruchtbare KlimaatLunch: "Dit moeten we meer doen..."



Donderdag 9 juni 2022 organiseerde de KlimaatCoalitie de eerste KlimaatLunch, in de Biesboschhal. Veel organisaties, belangstellenden en initiatieven waren gekomen.
De Klimaatcoalitie bestaat uit: Helene Versteeg, Agnès Denie, Hans van Herwijnen, Hidde van de Weg, 
Jan Willemsens, Willem van Driel, Jacqueline van den Bergh en Jan de Keizer.

Doel van deze bijeenkomst was om met elkaar kennis te maken op een informele wijze, in gesprek te gaan en activiteiten, ideeën en mensen bij elkaar te brengen die bezig zijn op het gebied van klimaat, duurzaamheid, en de Duurzaamheidsdoelen van de Verenigde Naties. 

"Iedereen moet zijn/haar steentje bijdragen", sprak Gerrit Hiemstra op de Smart Delta Drechtsteden bijeenkomst. Er zijn grote zorgen om het klimaat, maar ook zorgen om inkomen en armoede. Er komt heel wat op ons af. Waar kunnen we elkaar vinden en steunen? 

Uiteraard was er ook aandacht voor de KlimaatMars op zondag 19 juni in Rotterdam. Afspraak werd gemaakt om ook met een groep op de fiets naar Rotterdam te gaan.

Tara Badlou vertelde over haar afstudeerskriptie Lokaal Voedselbeleid. Over een tool die op een handige manier producten, maker en informatie bij elkaar brengt. Om het in de praktijk te brengen is zij op zoek naar IT'ers die het op grote schaal publieksvriendelijk kunnen maken.

Wethouders Tanja de Jonge en Rik van der Linden - beiden met portefeuilles over duurzaam en energietransitie - vertelden over hun plannen en het nieuwe college. 

Daarna stelde iedereen zich voor, heel kort, en vertelde waar men steun zoekt van anderen, zoals Voedselbos vroeg om een nieuwe locatie, evenals de Stadslandbouwkas. Beiden moeten weg van hun locatie i.v.m. nieuwbouw van bedrijven en woningen. 

Er komt een volgende KlimaatLunch, dat is afgesproken.
En van te voren te inventariseren waar behoefte aan is: bijvoorbeeld een spreker, een activiteit.





Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"