'Stad in Beeld, Beeld in Park': Beeldenroute Park Merwestein, oudste stadspark van Dordrecht


Van 1 april t/m 30 september 2021 is de Beeldenroute te bewandelen en de beelden te bewonderen. 

Ter viering van 800 jaar stadsrechten in Dordrecht in 2021. Park Merwestein, het oudste stadspark van Dordrecht, bestaat 135 +1 jaar. Aanleiding voor iets bijzonders vinden de buren. De verjaardag van stad en park wordt gevierd met oude bomen en paden, met kleurige struiken en bloemen, met bankjes en schommels en ...met beelden!

De buren bedachten een beeldenroute - Stad in beeld, beeld in park - zes maanden lang (april t/m september 2021). Dordrecht 800 subsidieert een deel. Er komen beelden van elf gerenommeerde kunstenaars die een 'koppeling' met Dordrecht hebben. Wandelen in het park wordt nog meer een beleving.

Men hoopt regelmatig jong en oude Dordtenaren met hun camera te zien die kunstwerken en bomen vastleggen. Er komt vanaf half juli een fotowedstrijd voor jong en oud. Vele organisaties komen met hun leden kijken, een rondleiding volgen of maken eigen foto's. 

Samen met het Servicepunt Onderwijs en Cultuur worden in mei/juni de buitenlesdagen van de omliggende basisscholen in het park uitgevoerd. In Kunstmin wordt, zodra corona dit toelaat, een avond georganiseerd over het belang van parken, bomen en kunst in de openbare ruimte. 

Beeldenroute, fotowedstrijd, Kunstminavond en buitenlesdagen zijn activiteiten in het kader van Dordrecht 800 jaar. De activiteiten worden met partners uit de stad georganiseerd en zijn gratis toegankelijk voor buren, burgers en buitenlui.

Tekst en foto (Thymen Stolk) van website beeldenparkdordrecht.com

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"