De treinen van Qbuzz op de MerwedeLingeLijn hebben een flinke make-over gehad: comfortabele stoelen, USB-aansluitingen, oplaadpunten en snelle wifi


Qbuzz heeft de treinen op de MerwedeLingelijn een flinke make-over gegeven. De treinen hebben nu allemaal de herkenbare rood-grijze stijl van R-net. Ook hebben de treinen nieuwe comfortabele stoelen, USB-aansluitingen, oplaadpunten en snelle wifi gekregen. Hiermee is de regionale treinverbinding tussen Dordrecht en Geldermalsen nog aantrekkelijker geworden voor reizigers.

Overstappen gaat makkelijk en snel op de knooppunten waar R-net samenkomt met andere vormen van vervoer. De bussen, trams, metro’s en treinen van R-net zijn herkenbaar aan de rood-grijze kleuren en het R-net logo.

Toekomstige ontwikkelingen op de MerwedeLingelijn
De MerwedeLingelijn krijgt vanaf september een vrij liggend spoor bij station Geldermalsen. Daardoor hoeft de trein niet meer het drukke spoor tussen Utrecht en Den Bosch te kruisen, wat de dienstregeling van de MedeweLingelijn betrouwbaarder maakt. Daarnaast komt er bij station Gorinchem een reizigerstunnel met een hellingbaan of lift voor reizigers met een beperking. Zo worden de perrons toegankelijk voor iedereen. De reizigerstunnel is vanaf december klaar voor gebruik.

Tekst en foto uit Nieuwsbrief Provincie Zuid-Holland | 6 april 2021

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"