Motivaction vraagt 750 inwoners naar hun mening over wonen en beleven in Dordrecht en Drechtsteden: Groep Traditionelen het grootst, Groep (jonge) vernieuwers ondervertegenwoordigd


Motivaction onderzocht de zichtbaarheidstoename in de Drechtsteden in opdracht van de Economic Development Board (EDB). Ruim 750 inwoners gaven hun mening over wonen en beleven in de regio. De tevredenheid is over het algemeen hoog, maar er is ruimte voor verbetering.

De EDB had behoefte aan meer inzicht in de meningen en opvattingen van inwoners over het gebied en schakelde Motivaction in. Het onderzoek van Motivaction is opgedeeld in twee delen: een enquête om inzicht te krijgen in de tevredenheid en het activiteitenniveau van inwoners en een deel over mentality-milieus. Uit het eerste deel blijkt dat Drechtstedeninwoners over het algemeen tevreden zijn en veel activiteiten ondernemen. Toch is er ruimte voor verbetering, vooral in het woningaanbod en de werkgelegenheid. Ook vindt het merendeel dat er meer beleving moet komen aan de oevers.

Motivaction staat bekend om haar mentality modellen. Hierin wordt de inwonerspopulatie niet opgedeeld op basis van sociodemografische gegevens, maar op basis van voorkeuren naar bijvoorbeeld type woningen, type vrijetijdsbesteding en hun kijk op milieu. 

Hieruit blijkt dat de groep ‘traditionelen’ het grootst is in de Drechtsteden en de groep (jonge) vernieuwers ondervertegenwoordigd is in vergelijking tot andere gebieden. De EDB gaat de komende tijd aan de slag met het omzetten van de conclusies in een actieagenda.

Download het hele rapport hier. 

Uit Nieuwsbrief van Economic Developement Board Drecht Cities van maart 2021

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"