Regionale Voedselvisie nodig


Donderdagavond 13 september 2018 ging het in het Energiehuis o.l.v. Victor DeConinck over andere systemen van voedselproductie. De grootschalige, industriele productie levert steeds meer nadelen op. Georganiseerd door de Drechtstadsboer.

Gesproken werd over collectieven, zoals bijvoorbeeld vroeger De Gilden, die samen afspraken maakten over inkomen bij ziekte, over prijs en over armenzorg.

De nieuwe Gilden zijn de nieuwe collectieven. Zij organiseren ook de Broodfondsen, die pensioen en inkomen verzorgt bij ziekte etc. Als cooperaties te groot worden, gaat het tegen zich werken.

Steden worden steeds belangrijker en zijn het nieuwe politieke niveau.

Voedsel produceren dicht bij mensen in de stad wordt steeds belangrijker. Met ook gemeenschappelijke tuinen, nieuwe winkels en boerenmarkten.
Een Regionale Voedselvisie - zoals in Amsterdam en regio - is nodig. Er zijn veel banen te organiseren in de voedselproductie. 25% van alle banen in de dienstensector is nu al voedselgerelateerd. De Provincie Zuid-Holland heeft een beleidsadviseur en een team Duurzame Landbouw. Proeftuinen moeten er komen: met Commons (hulpbronnen toegankelijk voor alle leden of voor een groep of voor een samenleving) en cooperaties.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar