Gertjan Kruidenier: "Dordrecht is echt een boekenstadje" en "Dordt is een weerbarstig provinciestadje dat je moet ontdekken"

Gertjan Kruidenier van boekwinkel De Bengel constateert in Studio De Witt op zaterdagochtend 1 september 2018 - tijdens het interview met Ben Corino - dat er nog ontzettend veel gelezen wordt. Gertjan was de hoofdgast. "Dordrecht is echt een boekenstadje", "Dordt is een weerbarstig provinciestadje dat je moet ontdekken" en "Nederland is een enorm boekenland" waren een paar van zijn uitspraken. Van een teruggang in zijn boekenzaak is geen sprake. Hij is dolblij dat hij de overstap heeft gemaakt van de Voorstraat naar de Vriesestraat. Volgens Gertjan hebben de grote ketens hun kracht verloren. Dat worden eenheidsworsten. Juist de eigenheid en eigen sfeer van zelfstandige boekwinkels trekt publiek.

Andere gasten waren:

Sylvia over het festival Voorstraat Noord dat volgend weekend weer losbarst. Volgens Sylvia is het een zeer gevarieerd en levendig programma voor jong en oud.

Wouter van der Spoel over het standbeeld van de koning dat hij wil tegenhouden. Hij is een burgerinitiatief begonnen, en heeft nu al na 1 week over de 400 handtekeningen. Ruim voldoende voor het burgerinitiatief. Het is nu aan de gemeenteraad om te besluiten wat er verder mee gaat gebeuren.

En ik kon vertellen over het Project Dochters van Dordrecht en over de Inspiratie-Informatiebijeenkomst op woensdagavond 5 september a.s. in de Blauwe Kamer van de Bibliotheek in het centrum, aan de Groenmarkt. Vanaf 19.30 uur.

Tot slot droeg Kees de Rover een gedicht voor.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar