Dichtbundels van Esther de Beun en Jan van de Geer zien het licht



Zondagmiddag 23 september 2018 was het goed toeven in de gezellige Campagnie van Victor DeConinck. Buiten was het ronduit herfst.

De middag was gewijd aan Dichters, of beter gezegd De Dichters van Dienst. Dit is een groep dichters, die regelmatig bij het radioprogramma van Ben Corino Studio De Witt optreden en een gedicht in de uitzending voorlezen.

Extra aandacht is er voor deze Dichters van Dienst, want Dordrecht ontbeert een Stadsdichter. Die waren er wel (laatste was Marieke van Leeuwen), maar de Stadsdichter is wegbezuinigd.

Wethouder Sleeking zag nieuwe kansen voor de Stadsdichter in zijn toespraak. Hij vertelde dat cultuur voor Dordrecht heel belangrijk is. Hij is bezig nieuw Cultuurbeleid te maken, en wie weet: nieuwe kansen... "Investeringen in cultuur renderen", aldus de wethouder.

Er is een gezamenlijke gedichtenbundel van de Dichters van Dienst. Twee Dichters van Dienst - Esther de Beun en Jan van der Geer - gaven een eigen gedichtenbundel uit. Hemeltranen (Esther) en Heimwee (Jan). Beiden droegen een aantal gedichten voor uit de eigen bundel.

Na de pauze kwamen ook de andere Dichters van Dienst gedichten voordragen.

Het was een mooie en drukke middag.

De Galerie van Victor DeConinck gaat helaas sluiten. Er was deze middag ook uitverkoop van spullen van de Galerie.

Reacties

Populaire posts van deze blog

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar