Stop lozingen GenX in water


(foto onder: RTV Dordrecht)

De Protestmars voor Schoon Water ging op de zomerse zaterdag 26 augustus 2017 om 16 uur bij het Stadskantoor van start. De opkomst was heel groot. Vele mensen waren gekomen om uiting te geven aan hun onrust over de kwaliteit van ons drinkwater. Door de giftige lozingen van Chemours Chemiebedrijf is GenX nu ook in het drinkwater aangetroffen. Weliswaar in kleine hoeveelheden, maar onduidelijk is wat dat op termijn betekent. Tevens bleek uit een onderzoek van de Vrije Universiteit Amsterdam dat ook in de bodem GenX is aangetroffen. Men adviseerde geen groenten meer uit eigen tuin te eten.

Voor veel mensen in de maat nu vol. Ons drinkwater en onze groenten uit eigen tuin moeten veilig, schoon en gezond zijn.

Ook ik liep mee, evenals Peter Puik, Inge Stevens, Annelies Blommers en Bart Bouman van de PvdA. Er werd flink wat kabaal gemaakt en "Schoon Water" gescandeerd.

De Protestmars liep door de binnenstad naar het Otto Dickeplein, waar diverse Tweede Kamerleden van GroenLinks, SP en de Partij voor de Dieren opriepen om deze lozingen te stoppen. Hiervoor worden moties ingediend in de kamer. Helaas is tot nu toe een meerderheid tegen. Ook de PvdA in de Tweede Kamer heeft nog niet voor gestemd. Maar dat moet wel gaan gebeuren.

Met Provincie, en Tweede Kamer en gemeente moeten we ervoor zorgen dat ons drinkwater schoon en veilig is. En ook groenten uit eigen tuin moet je gewoon veilig kunnen eten.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar