Dierenasiel Louterbloemen wil nieuwbouw met meer goede ruimte voor de dieren



Vrijdagmiddag 25 augustus 2017 ben ik met Peter Puik (raadslid PvdA) op bezoek geweest bij het Dierenasiel Louterbloemen. Vanaf 1960 zitten zij in dit gebouw aan de Celsiusstraat 8. Het is hard toe aan vernieuwing. Daar is men volop mee bezig. Maar dat heeft best wel veel voeten in aarde.

Een nieuw gebouw moet ook beter voldoen aan de andere opvattingen die men nu heeft over dierenwelzijn. Er moet meer en goede ruimte komen voor de dieren. Vooral de honden, die nu apart in hokken zitten, wil men meer de ruimte geven.

Het Dierenasiel is wettelijk verplicht 14 dagen opvang te bieden aan dieren. Maar voordat een goede nieuwe opvang of alternatief is gevonden komen daar nog wel extra wat dagen bij. Die moet men nu voornamelijk uit eigen middelen bekostigen.

Er werken zo'n ruim 70 vrijwilligers, ook stagiaires.

We kregen een rondleiding, ook langs de hondenverblijven. Ik vind dat wel een beetje eng (sommige honden zijn groot en blaften behoorlijk), maar het viel eigenlijk ontzettend mee.

Zaak is nu dat er goede nieuwbouw komt voor de dieren op de huidige locatie. Graag zou men ook duurzaam willen bouwen, maar daar wil de gemeente vooralsnog niets van weten. Terwijl dat dat toch van belang is.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar