Garantie dat je kunt eten uit je tuin



De schrik zit erin bij Vlijpark Volkstuinen achter de Noordenijk. Bij het onderzoek van de Vrije Universiteit van Amsterdam constateerde toxicoloog Jacob de Boer dat je maar beter geen groenten uit eigen tuin kunt eten, omdat daar ook de stof GenX werd aangetroffen in de bodem, rondom 3 km van DuPont/Chemours.

Dit prachtig weelderige Vlijpark ligt binnen 2 km van Chemours en men is nu zeer bezorgd, want er worden veel groenten en kruiden verbouwd om te eten.

Vrijdagochtend 25 augustus 2017 ben ik er op bezoek geweest en heb ik gesproken met de bestuursleden Matthijs Reppel en Jacqueline Ter Steeghe. Na het VU-onderzoek heeft men direct aan de bel getrokken. Want is het nu safe om die groenten en kruiden te eten?

Woensdag 30 augustus 2017 komt het RIVM onderzoek doen in de tuinbodem. Ook op andere plaatsen in Dordrecht doet het RIVM onderzoek in de bodem.

Van belang is dat RIVM en de VU met eensluidende conclusies komen: is het veilig of niet om groenen uit eigen tuin te eten? Die duidelijkheid moet er komen, en wel op korte termijn.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar