"Als je zorgt voor een goed uitgangspunt komt de natuur vanzelf"



Vertelde Jacques van der Neut (boswachter Staatsbosbeheer) op de zeer druk bezochte bijeenkomst van Stichting De Stad over De Nieuwe Dordtse Biesbosch, woensdagavond 30 augustus 2017 in Dordt Yart.

Harm Veenenbos (Landschapsarchitect bij Bureau Veenenbos en Bosch, foto boven) vertelde over de grote mogelijkheden van de nieuwe natuur in De Nieuwe Dordtse Biesbosch. Er komen picknick banken, fietspaden, ruiterpaden. Ook de landbouwweg is er onderdeel van. Hij liet allerlei voorbeelden zien, met mogelijkheden om te recreeren in verschillende landschappen. Harm verwacht dat er ook weer ruimte komt voor wateropvang (ruimte voor de rivier). Ooit waren hier plannen voor, maar die verdwenen van tafel. Er wordt op dit moment weer naar gekeken.

Jacques van der Neut was zeer enthousiast over het prachtige leven in de Dordtse Biesbosch. De Elzen betekent kreken. Die waren er veel in dit gebied. Het hele gebied is 135 ha. De Nieuwe Dordtse Biesbosch is een prachtige aanvulling, aldus Jacco. Allerlei vogels zijn er inmiddels neergestreken.
Er lopen heel veel reeen in dit gebied, ook aan de Brabantse kant. Jaarlijks gaan er ook veel dood als het water hoog wordt. Dan kunnen reeen niet altijd op tijd weg komen. Ook lopen er vossen in het gebied.

Jacques: "Als je zorgt voor een goed uitgangspunt komt de natuur vanzelf. Dat zie je steeds weer."

Zaterdag 2 september a.s. kun je mee fietsen door de Nieuwe Dordtse Biesbosch, samen met Stichting de Stad. Opgeven via: info@stichtingdestad.com




Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar