Lock Me Up - Free A Girl: Gedwongen Sex, Dag en Nacht is altijd Verkrachting ...

Zei PvdA Tweede Kamerlid Jeroen Recourt tijdens de Actie Lock Me Up / Free A Girl in Khotinsky (Energiehuis) op vrijdag  5 juni 2015. Jeroen was er op uitnodiging van de Dordtse organisatie aanwezig, evenals een flink aantal studenten van het DaVinci College.

Free A Girl is een noodhulporganisatie die zich inzet om jonge meisjes uit de gedwongen prostitutie te bevrijden en de daders veroordeeld te krijgen. De actie is van dinsdag 2 juni t/m zaterdag 6 juni 2015. Zaterdagavond 6 juni is er een eindfeest, waarop het bedrag bekend wordt gemaakt dat in Dordrecht (Khotinsky) deze week is opgehaald.

Jeroen sloot een paar Dordtenaren op in 2 kooien die opgesteld staan in Khotinsky, onder wie Olaf (beheerder van Khotinsky).

Daarna ging Jeroen in gesprek met de aanwezig studenten. Moet je prositutie helemaal strafbaar stellen? Men was het erover eens dat dat niet zou werken, dan gaat de prositutie ondergronds werken en heb je er helemaal geen zicht meer op. Volgens Jeroen is de PvdA Tweede Kamer fractie wel bezig met een wetsvoorstel om diegenen die sex hebben met minderjarigen die onder dwang werken strafrechtelijk te kunnen vervolgen.

Zo ging het gesprek verder over Minimum Jeugdloon (minder verschil tussen 18 en 21 jaar); vast in dienst komen bij Uitzendbureaus die je op flexibele basis uitzenden; studenten MBO nu ook gratis OV kaart; Studiefinanciering: lening is duur, maar je hoeft alleen terug te betalen als je veel verdient later; meer invloed van studenten bij de kwaliteit van het onderwijs: "Jullie kopen onderwijs - Diploma opent deuren"; ouders zijn niet verplicht de ouderbijdrage te betalen: hoe voorkom je dat, kan Jeugdzorg hierbij een rol vervullen? Discriminatie bij solliciteren: meisje met hoofddoek vertelde niet aan de bak te komen, zij kreeg onmiddellijk een aanbod via een andere student. "Netwerken is zo belangrijk", zei de student.

Veel studenten weten nog niet wat zij willen. Een uitzondering weet wat hij/zij verder wil gaan doen. "Haal in ieder geval je diploma", adviseerde Jeroen.

Na afloop had ik nog even een gesprek met Jonathan de Lijster (student DaVinci), die - namens een groep jongeren - met een voorstel komt naar gemeenteraad voor het installeren van een Jeugdraad. Op dinsdag 16 juni a.s., om 13.30 uur. Ik ben erbij.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"