Geen drempels maar glooiende plateaus in Adelaarstraat

De Adelaarstraat in de Vogelbuurt moet fors worden opgehoogd vanwege verregaande verzakking. Het moet nu worden aangepakt. Tegelijkertijd wordt ook de inrichting van de Adelaarstraat aangepakt, om het verkeer af te remmen. Tijdens de Inloopavond donderdagavond 4 juni 2015 in het voormalige Badhuis aan het Vogelplein) gaven bewoners aan dat zij bang waren dat er van die vervelende drempels zouden komen, waar ambulances en ander vervoer vreselijk veel last van hebben.

Op de tekeningen staan glooiende plateaus nu ingetekend, en dat werd goed ontvangen door de aanwezig bewoners. In de Bankastraat waren er ook eerst drempels, maar die zijn weer weggehaald, dat geeft te veel nadelen voor het verkeer.

Gevolg van het ophogen van de Adelaarstraat is dat de voortuinen van de huurwoningen (Woonbron) ook verhoogd moeten worden. Woonbron vertelde hierover met bewoners in gesprek te gaan.

De zijstraten (o.a. Sperwerstraat) willen dat hun straat wordt afgesloten, om het sluipverkeer tegen te gaan. Daar hebben zij veel last van.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"