Ton Heerts (FNV): FNV is uitgeflext; leg een periode vast voor werken met een uitkering;

deed Ton Heerts - voorzitter FNV - op de bijeenkomst over Investeren in Banen, donderdagmiddag 6 februari 2014 in het Postillion Hotel.

Ton Heerts wil een einde aan de grote inkomens verschillen. Steeds minder mensen gaan steeds meer verdienen. FNV wil meer normale banen met CAO lonen. Nu is er de race to the bottom wat de lonen betreft, via allerlei flex constructies. Een flexibele schil is wenselijk, maar niet helemaal zonder zekerheid. Te veel flex contracten, dat is slecht voor de mens en voor de economie. Het bevordert de instabiliteit in de maatschappij. "De FNV is uitgeflext", zei Ton.

Ton Heerts: Mensen moeten zo goedkoop mogelijk worden, is de trend. FNV zegt: tot hier en niet verder. Oostblokkers moeten ook onder onze CAO vallen. Toch ziet de FNV ook werkgevers die weer meer met vaste kontrakten gaan werken, omdat men werknemers wil die gemotiveerd zijn en betrokken bij het bedrijf. En niet steeds opnieuw weer nieuwe werknemers moeten inwerken.
"De mens is geen productiegoed op zichzelf", aldus Ton.

Aan de aanwezige politici gaf hij de raad om bij de Participatiewet in de Verordening te laten opnemen dat werken met een uitkering aan een bepaalde periode is gebonden; bijv. 6 maanden. Dan moet een CAO loon volgen met kontrakt.

Ton Heerts noemde het onacceptabel dat straks iedereen ZZP'er is. Voor mensen die daarvoor kiezen is het prima, maar werknemers worden nu ook ontslagen om dan als ZZP'er terug te keren, gedwongen eigenlijk. Dat moet stoppen. "Vast werk moet de nieuwe norm worden".

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar