Geld voor Werelderfgoed Kinderdijk en Watertoren Zwijndrecht

Provincie Zuid-Holland stelt € 3,7 miljoen beschikbaar voor de restauratie en ontwikkeling van erfgoed om onze historie voor de toekomst te behouden en benutten.
Ondernemers, vrijwilligers en overheden, verenigd in zogenoemde Erfgoedtafels, brengen daarnaast gezamenlijk ruim € 14 miljoen bijeen voor de erfgoedlijnen.

Erfgoedtafels
De Erfgoedtafels hebben tientallen projecten voorgedragen. Op basis daarvan hebben Gedeputeerde Staten op 11 februari 2014 het Maatregelenpakket en de Subsidieregeling Erfgoedlijnen vastgesteld. Provinciale Staten besluiten eind maart 2014 over de provinciale bijdrage aan de projecten uit het maatregelenpakket.

Maatregelenpakket
Gedeputeerde staten stellen voor zo’n 50 activiteiten of prestaties financieel te ondersteunen.
Een bijdrage van € 125.000 is bestemd voor onder meer het rolstoeltoegankelijk maken van Werelderfgoed Kinderdijk en nog eens € 150.000 is er voor herbestemming en restauratie van de watertoren in Zwijndrecht. Beiden binnen de Erfgoedlijn Waterdriehoek.

De activiteiten om de monumenten te behouden en te ontwikkelen gaan vaak ook over groen en recreatie. In het Uitvoeringsprogramma Groen, dat Gedeputeerde Staten tegelijkertijd vaststelden, zijn de subsidies voor ontwikkelingen in natuur- en recreatiegebieden opgenomen.

Klik hier voor meer informatie.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar