Bewoners hebben praktische oplossingen voor verkeersproblemen in hun wijk

Bleek donderdagavond 27 februari 2014 in De Koloriet bij het wijkoverleg met bewoners en politici. College zegt steeds dat er geen geld is, maar waar een wil is is een weg. Centraal staat de veiligheid voor fietsers, kinderen en voetganger.

Knelpunten die naarvoren werden gebracht: Fietspad en oversteek Karel Doormanweg/Kotterstraat: fietspad moet worden doorgetrokken naar Adiraalsplein en oversteekplaats verleggen; Hugo de Groot Plein: fietspad dubbel zo breed maken, auto's vanaf afrit Zwijndrechtse brug verleiden links af te slaan om zo naar Dubbeldam en Sterrenburg te gaan zodat er minder verkeer over de Brouwersdijk (gevaarlijke verkeersweg) gaat, Kruising Bosboom Toussaintstraat - Brouwersdijk; Laan der Verenigde Naties: Afscheiding maken bij nieuwe groenaanleg.

Bewoners krijgen zeggenschap over de verkeersveiligheid in hun wijk
Bewoners weten het beste wat de knelpunten zijn in hun wijk en hoe die op te lossen. Dat hoeft niet altijd duur te zijn. En voor grote ingrepen moeten er grote budgetten komen, waarover de wijk bijv. zelf kan beschikken. Met ambtenaren kunnen bewoners afstemmen om tot een goede oplossing te komen. Die oplossingen zijn vaak veel praktischer.
Bij het Hugo de Grootplein is door ambtenaren is een ontwerp gemaakt in overleg met bewoners.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar