Dordtse Dialogen, Risicowijzer, Water in de Drechtsteden en FNV verkiezingsmanifest

Van de week was een drukke week. Woensdag 23 september 2009 was ik op de bijeenkomst van de Dordtse Dialogen, die ging over 'Economie en Arbeidsmarkt'. Ik zat in de werkgroep Maritiem. Gesprek ging over bedrijfsleven en onderwijs. Het bedrijfsleven zou meer invloed willen hebben op de opleiding in bijv. de scheepsbouw. Maar dat gaat in de praktijk niet zo eenvoudig. IHC in Sliedrecht leidt zelf mensen op. Maar veel kleine bedrijven kunnen dat niet. De avond stond in het teken van 2025: hoe ziet Dordrecht er dan uit. Het is altijd moeilijk oorspronkelijk te denken. Veel kwam erop neer dat je doordenkt in wat je nu weet.

Ook op woensdag 23 september bezocht ik de presentatie van de Risicowijzer. In de Risicowijzer staan risico's beschreven die je als inwoner kunt overkomen. Niet alleen de risico's worden opgesomd, maar ook wat je dan moet doen. Iedere inwoner ontvangt de Risicowijzer in de bus.

Donderdag 24 september was er een bijeenkomst over 'Water in de Drechtsteden'. Hoe belangrijk water is voor Dordrecht en de Drechtsteden; voor werk, toerisme, onderwijs, sport e.d.

Vrijdag 25 september woonde ik de overhandiging bij van het Verkiezingsmanifest van de FNV aan wethouder Spigt. In dit manifest somt de FNV 9 punten op die zij belangrijk vinden (zoals meer scholing, kinderopvang, stageplaatsen, etc.). Men hoopt dat politieke partijen zoveel mogelijk punten zullen overnemen. De PvdA herkent veel punten en die komen ook terug in het Verkiezingsprograma.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"