Raadsledenplatform Zuid-Holland Zuid

Ik ben namens de Dordtse gemeenteraad lid van het Raadsledenplatform Regio Zuid-Holland Zuid. In deze regio werken de gemeenten samen op het gebied van veiligheid, milieu, gezondheid. Milieudienst, GGD, GHOR (Hulp bij Ongevallen en Rampen), Bureau Leerplicht, Ambulancedienst en de Brandweer vallen hier onder. Wij kunnen alleen adviseren, niet beslissen.
Er is een nieuwe medewerker aangesteld, die zich o.a. ook gaan bezighouden met ondersteuning van het Raadsledenplatform. Ter vergadering stelde hij zich voor en gaf een overzicht van zijn plannen en planning. Hij maakt een ronde langs de raden om zich de oriënteren op de ideeën die er leven over de invloed van gemeenteraden bij de verdere ontwikkeling van de regio Zuid-Holland Zuid en zijn organisaties.
Ik heb namens Dordrecht duidelijk aangegeven dat Dordrecht de positie van het Platform wil versterken en 3 raadsleden (William Nederpelt, Harry Wagemakers en ik) bezig zijn om met voorstellen hierover te komen.
De betrokkenheid ook bij de uitvoering van beleid blijft noodzakelijk, ook via het Raadsledenplatform. Dit is belangrijk genoeg om de ontwikkelingen te blijven volgen en hierop invloed te kunnen hebben.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar