Informatiebijeenkomst omwonenden nieuwe Hostel

Woensdagdagavond 10 juni 2009 ben ik naar de informatiebijeenkomst gegaan voor de omwonenden van de Amnesty Internationalweg, waar het Hostel gaat komen. De bewoners en organisaties werden geinformeerd over wat er nu verder gaat gebeuren. Voor de omwonenden is de beheergroep van belang. Er is een mevrouw aangesteld die de beheergroep gaat opstarten, de bewoners en betrokkenen gaat begeleiden en technisch voorzitter wordt van deze beheergroep. Een aantal bewoners en organisaties hebben zich al opgegeven voor de eerste bijeenkomst van de beheergroep op 24 juni a.s.

De PvdA heeft van begin af aan gezegd dat een beheerplan en een beheergroep het belangrijkste is. Dit moet echt goed geregeld zijn. Omwonenden moeten absoluut het vertrouwen hebben dat hun opvattingen er toe doen. En dat de leefhaarbeid in hun wijk centraal staat. We hebben dan ook hierover moties opgesteld bij de behandeling ervan in de gemeenteraad in mei j.l.

Bewoners kwamen naar ons toe en zeiden de PvdA dankbaar te zijn dat deze partij zich zo inzet voor de beheergroep en voor de leefbaarheid in hun wijk.

Ik vind de Amnesty Internationalweg een goede locatie voor het Hostel. Het ligt vlakbij de voorzieningen, zoals ziekenhuis, psychiatrisch ziekenhuis, politie, ook de GGD komt er vlakbij te zitten. Het Leger des Heils (de beheerder van het Hostel) wil proberen goed samen te gaan werken met het ziekenhuis.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar