Levendige raadsvergaderingen

Ik heb 2 lange en levendige raadsvergaderingen achter de rug. In Dordrecht op dinsdagmiddag 16 juni 2009 over de Jaarrekening. Er is veel gebeurd in Dordrecht, maar slecht weer dient zich aan. Werkloosheid loopt op en dat is een slechte zaak. Het hebben van werk en een inkomen is belangrijk in je leven. Er moet alles op alles worden gezet dat jongeren een goed diploma halen en mensen die hun baan verliezen weer zo snel mogelijk ander werk kunnen hebben.

De Drechtraadvergadering was op woensdag 17 juni 2009. Daar ging het voornamelijk over 2 onderwerpen:
1) Containertransferium Alblasserdam
Na een zorgvuldige en uitvoerige discussie is als volgt geadviseerd (incl. amendement):
Er wordt pas meegewerkt aan de planologische uitvoering van de plannen om een ContainerTransferium in Alblasserdam te realiseren als aan een aantal voorwaarden is voldaan, o.a. betere verkeersdoorstroming op de A15 (verbreding) tot voorbij Gorkum, geluidsscherm bij Alblasserdam, voldoen aan milieunormen en er moet rekening worden gehouden met het woningbouwproject Noordoevers aan de overkant. Ik heb namens de PvdA de nadruk gelegd op werkgelegenheid. Dat levert aan het begin niet zoveel op, maar toch wel wat. Voor de transportsector is het een toename van werkgelegenheid (en dat zit hier veel in de regio), en de intensievere kontakten met Rijk, Provincie en Rotterdam moeten ook meer gaan opleveren.

2) Jaarrekening 2008 Drechtsteden
In de Jaarrekening wordt voorgesteld om een bedrag van 1,5 miljoen nu alvast te reserveren voor "netwerkontwikkeling", ofwel om de organisatie van de regio beter te laten functioneren. Hierover hebben we het in de fractie over gehad. In december komen hierover concrete voorstellen en dan pas is het moment omd definitief te besluiten of je het uitgeeft, en
waaraan. Maar er is een amendement aangenomen om dit bedrag uit te keren aan gemeenten (dit is de afspraak bij overschotten) en later te verrekenen als de gelden inderdaad nodig zijn. Het signaal is wel afgegeven dat men zorgvuldig moet omgaan met de gelden. Het is wel lastig om achteraf weer het geld te verrekenen - indien nodig - maar dat moet dan maar. Ook de Drechtsteden moeten zich voorbereiden op slecht weer.

De heer Muller, van Werkgevers Drechtsteden, heeft kort het woord gehad in de vergadering om aandacht te vragen voor het economische klimaat. Alle Drechtraadleden hebben een boekje ontvangen met voorstellen.
We bekijken of we hier ook gebruik van gaan maken in ons verkiezingsprogramma.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"

Chemours: Er komt een Hoorzitting in Dordrecht en een Bustrip naar het Europees Parlement in het najaar