Hoe ziet de toekomst van Dordrecht eruit? - veel smileys en zang-fietspaden


Onder de paraplu van Nieuw Dordts Peil hebben vele stadsgenoten zich gebogen over de toekomst van Dordrecht. Welke kwaliteiten van onze stad willen we versterken? Aan welke vraagstukken moeten we werken?

Woensdagmiddag 10 mei 2017 werd in De Berckepoort de tentoonstelling geopend waarin alle producten van de "Broedgroepen" te zien zijn. Bewoners, bedrijven en organisaties hebben hieraan meegewerkt, ook leerlingen van basisscholen hebben meegedaan. Leerlingen kwamen bijv. met ideeen om veel smileys in de binnenstad op te hangen en om zang-fietspaden te maken, waar je luidkeels kunt zingen, al fietsend.

Maar ook veel ideeen over inrichting van de stad, over hoe we beter met elkaar kunnen omgaan, Dordrecht als Kennisknooppunt, Drecht Valley (innovatie en duurzaamheid), Pimp de Spui (tijdelijk inrichting van Belastingkantoor met ruimte voor flexplekken, horeca, wellness, kinderopvang of een hotel), Note in the Base (noodzaak voor muziek op school), Dordrecht Zelfvoorzienend Eiland, Hoe kunnen we leven en overleven in het water.

Allerlei activiteiten volgen nog.

Maar het gaat er natuurlijk om dat deze ideeen van bewoners, ondernemers niet in een la belanden, maar dat er ook iets mee wordt gedaan.

Het wordt nu allemaal samengebundeld en het zou mooi zijn als het wordt aangeboden aan de gemeenteraad.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"