FNV ZomerBorrel & ZomerFilm: Gesprekken over inkomen en 'werkende armen'

Het was gezellig druk, woensdagavond 5 juli j.l., met voldoende ruimte voor gesprekken, hapjes en drankjes.

Als voorzitter FNV Werkgroep Lokaal Sociaal Drechtsteden) heette ik iedereen van harte welkom. Zo aan het begin van de zomer en aan het einde van een drukke periode, met alom zorgen over inkomen en vol met acties voor meer bestaanszekerheid, organiseerde de FNV voor leden en belangstellenden deze avond. 

Ahmet Polat, voorzitter van het Platform Turkse Dordtenaren, overhandigde mij zijn rapport: ‘De Verborgen Strijd: Confrontatie met Discriminatie in Dordrecht’. Waarin dit Platform met voorstellen komt hoe de discriminatie in Dordrecht tegen te gaan. Ook op de werkvloer is discriminatie.

De afspraak is dan ook gemaakt om een bijeenkomst te organiseren over dit onderwerp, met Platform Turkse Dordtenaren, FNV en andere organisaties. Jullie ontvangen daar t.z.t. de uitnodiging voor. Ideeën zijn van harte welkom. In de bijlage vind je het rapport.


FNV organiseert de campagne ‘Nederland verdient beter’, met o.a. ook de film ‘Over Leven’, over normale, hard werkende mensen, die ondanks hard werken financiële zorgen hebben. De FNV’ers Bo en leraar Peter (een van de werkenden in de film) gaven toelichting op de film en gingen met ons in gesprek na de film. Dat waren levendige, goede discussies met veel praktijkvoorbeelden. Vooral waren er vragen over hoe het in Dordrecht is geregeld met de ondersteuning van de z.g. ‘werkende armen’. 

Afgesproken is dat er in het najaar een bijeenkomst wordt georganiseerd met wethouder Peter Heijkoop over armoede en ‘Werkende Armen’ in Dordrecht. Peter Heijkoop zal een link ontvangen van de film ‘Over Leven’, tegelijk met de uitnodiging voor deze bijeenkomst. Ook daarover komen binnenkort nadere berichten.

Namens FNV Werkgroep Lokaal Sociaal Drechtsteden wens ik iedereen een hele mooie zomer... 

Tot later. Hartelijk dank dat je er was.

Jacqueline van den Bergh 

Link om de film 'Over Leven' te bekijken


Reacties

Populaire posts van deze blog

Levendige discussies op de KlimaatBorrel: "We moeten voorkomen dat alleen rijke buurten veel meer groen hebben"

Supertrotse achterachternicht bij onthulling Lenie Dickepad op Internationale Vrouwendag

"Wat we nodig hebben is een wenkend perspectief"